dijous, 22 d’octubre del 2009

Colònies a "Can Pere" - SEGON DIA

Grup vermell
Ahir al vespre, desprès de sopar, vam fer un joc de pistes: en Pere Groc ens va venir a veure i ens va explicar, que havien de trobar uns pots de mel que un follet entremaliat havia amagat als voltants de la casa. El vam ajudar i avui tornarà. Quina emoció!!!
A l’hora d’anar a dormir estàvem molt cansats…, desprès de cantar una estona, ens vam posar el pijama, ens vam rentar les dents i cap el sac falta gent!
Ens va costar fer silenci, però al final Zzzzzzzz……
Hem dormit molt bé ( si, tota la nit) i ens hem llevat contents!
Polits i endreçats hem baixat a esmorzar.
Avui, volem fer una Festa de Pijames! La podrem fer???
Bona nit i fins demà, que ja tornem a casa!!!
Petonets




Grup groc
Avui al matí quan ens hem despertat estava plovent i ha plogut molt fins a la tarda. Alguns tenien una mica de por dels llamps i trons però ens ho hem passat molt i molt bé.
Per la tarda després de berenar ha sortit una mica el sol i hem pogut sortir a jugar a fora. Uns han preferit anar al menjador a fer racons: dibuixar, plastilina, mandales...
El terra estava mullat i hi havia bassals d’aigua. Era molt emocionant! Vigilàvem de no relliscar. Hem jugat amb el fang i hem fet ninots. En un bassal hem fet experiments amb fulletes, branquetes, un fruit que semblava una figa o una ceba... , alguns deien que feien una poció màgica. Una altres hem observat com queien les gotetes d’aigua de les fulles quan bellugaven les branques. Altres hem agafat cargolets vius. Hem jugat a fer trens...
Avui ha plogut, però ens ho hem passat molt bé!



El temps ha fet que el taller de granja fos una mica diferent, però tot i això hem pogut gaudir i conèixer els animals de granja.




Grup blau
Pares i mares,
No us podeu imaginar com treballem. Com veieu a les fotos som uns artistes col·locant el parament de la taula, reciclant, netejant les taules que queden "netes com una patena". També escombrem amb molta gràcia i aguantem el recollidor quiets com si fossin estàtues i quan acabem, queda tot net i polit com si ningú hagués passat per alli.
Tot i que el dia ha estat molt mullat ja veieu que ens ho passem molt divertit i que mengem molt bé.
Fins demà pares, un petó dels millors netejadors del món.




Grup taronja
Aquesta tarda hem fet el taller d’apicultura. Hem aprés que les abelles tenen quatre ales, cinc ulls, sis potes i dues antenes per olorar. També tenen unes bosses a les potes per guardar el pol·len i una trompa per xuclar el nèctar de les flors. Viuen juntes dins el rusc: una mena de casa on hi ha milers i milers d’abelles, això si que es una família nombrosa! I treballadora! Que dins sempre tenen feina a fer. Han de construir la bresca per posar els ous de la reina, criar les larves, buscar flors i fabricar la mel.
Tot això ens ho ha explicat un apicultor. És qui té cura de les abelles i de treure la mel del rusc per a que nosaltres en puguem menjar. I, atenció! Ha d’anar vestit i ben tapat amb una roba especial per protegir-se de les picades!
Després hem vist un bidó molt gran on es guarda la mel abans de posar-la al pot i portar-la a vendre al mercat. Nosaltres n’hem omplert un pot i per acabar n’hem tastat una cullerada i... sabeu què? Era boníssima, dolça i molt suau!


1 comentari:

companyes del Pallars ha dit...

Des del fred pirineu al plujós garraf us saludem aquesta última nit.
Ens sentim molt a prop vostre compartint aventures mil amb els nens.
Un petonet i fins demà.
Meritxell, Carmina, Pilar i Anna